Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jans zet Misidjan uit de selectie en kampt met een blessuregolf in aanloop naar Excelsior

Deze week wordt het restant van speelronde drie in de Eredivisie ingehaald. FC Twente speelt woensdagavond thuis tegen Excelsior en Ron Jans heeft een flinke puzzel te leggen voor die wedstrijd. Hij mist een waslijst aan spelers.

De meest opvallende afwezige is Virgil Misidjan, of in ieder geval de reden voor zijn absentie. Ron Jans heeft de aanvaller namelijk uit de selectie gezet. Misidjan hoorde in de wedstrijdbespreking dat hij niet in de basis zou starten tegen Excelsior en kon zich niet schikken in die reserverol. Hij maakte zijn ongenoegen om zo'n manier kenbaar, dat de technische staf tot deze maatregel overgaat. Donderdag gaat Jans weer met hem in gesprek.

Veel blessures

De andere afwezigen ontbreken allemaal door blessures. En de lijst is lang: Vlap en Steijn hebben allebei een hersenschudding. Jans hoopt de middenvelders er zaterdag tegen PSV weer bij te hebben. Robin Pröpper kampt met hamstring klachten. Het lijkt geen zware blessure, maar op doktersadvies moet hij de wedstrijd tegen Excelsior aan zich voorbij laten gaan. Ook bij hem is de hoop dat hij er dit weekend weer bij is. Julio Pleguezuelo was al langer geblesseerd (buikspier).

Wie er zaterdag tegen PSV in ieder geval niet bij is, is Michal Sadilek. De Tsjech heeft tegen Volendam een liesblessure opgelopen en is een aantal weken uitgeschakeld.

Vertrouwen in vervangers

Er valt dus het nodige te puzzelen voor Jans woensdagavond. De oefenmeester laat zoals gewoonlijk niets los over de opstelling, maar heeft alle vertrouwen in de vervangers die gaan spelen. "Er staat nog steeds een mooi team. Als er iemand niet is, is het jammer voor hem. Zeker als het jongens zijn die heel belangrijk zijn voor het team en dat bewezen hebben. Maar als ze er niet bij zijn, zijn ze niet meer belangrijk op dat moment. Dan gaat het om degenen die het gaan invullen. Dit levert weer kansen op voor andere spelers."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.