Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-verdediger Hilgers voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje

Mees Hilgers FC Twente 2021 2022 Emiel Muijderman
Mees Hilgers speelde negen jaar in de jeugdopleiding bij FC Twente voordat hij vorig seizoen een plaats veroverde in de A-selectie.
Beeld: Emiel Muijderman

De recente aankondiging van de voorselectie van Jong Oranje was een mooie opsteker voor FC Twente-speler Mees Hilgers. De 21-jarige verdediger die vorig seizoen zijn doorbraak beleefde, krijgt nu ook de kans om bondscoach Erwin van der Looi te overtuigen van zijn kwaliteiten. Jong Oranje speelt tegen het einde van september twee oefeninterlands.

Interlands

Jong Oranje speelt op 23 september een oefeninterland tegen Belgïe en op 27 september nemen ze het op tegen Roemenië. Beide wedstrijden worden buitenshuis gespeeld. Of Hilgers daadwerkelijk in actie gaat komen tegen tijdens de interlandperiode wordt duidelijk op 16 september. Op deze dag wordt de definitieve selectie bekend gemaakt die bestaat uit 23 spelers.

Mocht hij een goede indruk achterlaten lonkt er voor Hilgers een jeugd-EK. Jong Oranje heeft zich namelijk gekwalificeerd voor het aanstaande EK in Georgië en Roemenië. Deze start in juli van 2023. Dat geeft Hilgers nog de tijd om zich extra in de kijker te spelen bij de huidige bondscoach.

Indonesïe

De talentvolle verdediger zou ook nog voor een plek in de nationale selectie van een ander land kunnen kiezen. De moeder van Hilgers heeft de Indonesische nationaliteit, waardoor hij ook in aanmerking komt voor het Indonesische elftal. Voorlopig valt zijn keuze op Oranje. Jong Oranje in dit geval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.