Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Expo eRIC zet Vliegveld Twenthe in vuur en vlam

201262 573129

Het Vliegveld Twenthe staat de komende drie dagen in het teken van Expositie eRIC. Dat is een evenement dat via talloze demonstraties laat zien hoe er gehandeld wordt in verschillende rampscenario's.

Zo zijn er demonstraties die laten zien hoe een ontspoorde trein weer op het spoor moet komen, hoe een gekantelde vrachtwagen weer recht wordt gezet en worden functies van verschillende soorten apparatuur getoond. Er zijn ook meer spannender demonstraties, van bijvoorbeeld de brandweer die laat zien hoe zij natuurrampen bestrijden, en de politie laat zien hoe zij mensen staande houden of hoe politiehonden een persoon overmeesteren.

Elke dag eindigt met een grote eind-demo, waarbij alle hulpdiensten aanwezig zijn. Een arrestatieteam moet criminelen uit een gebouw halen, er moet een verdacht pakketje onschadelijk gemaakt worden en de brandweer moet een brand in het gebouw blussen. In de eind-demo staat de samenwerking tussen de hulpdiensten centraal. TV Enschede FM sprak over het evenement met de oprichter, Stefan Hasseling. Beluister het fragment hierboven terug.

Reporters van TV Enschede FM bezochten het evenement en brachten het in beeld. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto ter illustratie: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.