Verkeer
Stuur appje
Zoek

Snelheidsduivel zorgt bijna voor dramatische herstart Braderie Glanerbrug

Braderie Glanerbrug 2 Ernst Bergboer 2022 09 18 145940 hmda
Bezoekers van de braderie in Glanerbrug kijken toe bij een demonstratie van de dorpsbrandweer
Beeld: Ernst Bergboer

De braderie in Glanerbrug had, na jaren afwezigheid, zomaar een dramatische herstart kunnen beleven. Zondagochtend scheurde een onverlaat met zijn auto door de Gronausestraat, waar de opbouw van de braderie in volle gang was. De man ramde een afzetting en reed in op een paar dames, die ongedeerd bleven.

Rond acht uur zondagochtend reed een man met hoge snelheid de Gronausestraat in, waar op dat moment enkele tientallen mensen bezig waren met de opbouw van kramen voor de braderie, die jarenlang niet heeft plaatsgevonden in het dorp. Hij kwam uit westelijke richting.

Net op tijd uit de voeten

Bij de Kerkstraat ramde hij een dranghek, keerde om en scheurde door de smalle straat weer in Enschedese richting. Daarbij reed hij in op twee dames, die zich net op tijd uit de voeten wisten te maken.

De snelheidsduivel is aangehouden en in hechtenis genomen. Verdere bijzonderheden over de identiteit van de man of zijn bedoelingen, zijn niet bekend.

Het dorpsfeest verliep verder rustig en naar tevredenheid van bezoekers en organisatie. Ondanks het druilerige weer, was het gezellig druk. Later vandaag brengen we een reportage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.