Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bij Barbaros Hengelo gaan Twents noaberschap en Turkse gastvrijheid hand in hand

Twents noaberschap vermengd met Turkse gastvrijheid, zo omschrijven de leden van Barbaros hun voetbalclub. Geen gehaktbal of frikadel uit de kantine, maar een broodje döner. In het verleden stond de club erom bekend dat de gemoederen er tijdens wedstrijden soms hoog konden oplopen, tegenwoordig gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe. Journalist Frank Janssen volgde de club een jaar lang voor een vijfdelige serie, die vanaf vrijdag 7 oktober te zien is bij RTV Oost.

Ervaringen

"Het is een voetbalclub met Turkse roots. Behalve reguliere jeugd- en seniorenelftallen hebben ze ook een vrouwenteam en een G-team. Dat is vrij bijzonder in de Turkse cultuur", Frank vertelt Janssen. "Over die cultuur gesproken: iets dat me echt is bijgebleven, is dat er niet, zoals op andere clubs, frikandellen worden geserveerd, maar broodjes döner. Dat vond ik wel heel grappig."

Zwarte bladzijden

In 2007 kwam de voetbalclub slecht in het nieuws, nadat er een vechtpartij was uitgebroken tijdens een wedstrijd in Borne. Het betreffende team is toen uit de competitie gezet. Voorzitter Erkan Coskunsu trok het boetekleed aan en gooide het roer om. Hoe? Dat zie je in de documentairereeks 'Barbaros, meer dan alleen voetbal!'.

icon_main_info_white_glyph

Barbaros, meer dan alleen voetbal!

De eerste van de vijf aflevering van 'Barbaros, meer dan alleen voetbal!' verschijnt vrijdag 7 oktober om 19.00 uur op het YouTube-kanaal van RTV Oost. Zaterdag 8 oktober is ie te zien op tv. Tijd: 17.10 uur en daarna wordt ie elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.