Verkeer
Stuur appje
Zoek

Daan Rots langer bij FC Twente: aanvaller tekent tot 2025

2022 10 12 Daan Rots tekent nieuw contract Foto FC Twente Media1
Rots tekende een nieuw contract bij FC Twente tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen.
Beeld: FC Twente Media

Daan Rots en FC Twente gaan langer met elkaar door. De aanvaller tekende woensdag een nieuw contract dat hem tot 2025 aan de club bindt. In die overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Een hele trotse Rots reageert op de website van de club op de contractverlenging. "Van jongs af aan kom ik bij de club, ik ben opgegroeid in een echte FC Twente-familie. De club heeft vertrouwen in mij en dat wil ik graag terugbetalen."

Nog niet uitgeleerd

De aanvaller is dan ook nog niet klaar in Enschede. "Ik ben de laatste jaren een completere voetballer geworden bij FC Twente en ik heb bewezen dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan. Als voetballer wil ik een volgende stap zetten, want ik ben nog lang niet uitgeleerd bij FC Twente.”

Technisch directeur Jan Streuer is blij dat Rots langer bij FC Twente blijft. “Daan is met zijn inzet en mentaliteit een geweldig voorbeeld voor jonge spelers die iets willen bereiken. Twee jaar geleden kwam hij bij de selectie. Hij heeft zich als jonge regionale speler prima in de ploeg gespeeld. Het is mooi om te zien dat Daan een volgende stap heeft gezet en dat hij langer voor de club behouden blijft. Daan heeft een geweldige drive. We verwachten dat hij een nog belangrijkere speler voor FC Twente kan gaan worden.”

“Daan heeft een geweldige drive. We verwachten dat hij een nog belangrijkere speler voor FC Twente kan gaan worden.””

Over Daan Rots

Daan Rots maakte in 2012 de overstap van SV Grol uit Groenlo naar de jeugdopleiding van FC Twente. In de zomer van 2020 stapte Rots over naar de eerste selectie. In januari 2021 maakte Rots tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen (1-4) zijn Eredivisie-debuut. Tot dusver speelde Rots 52 officiële wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin vijf keer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.