Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese progrockformatie bezorgt eigen debuutalbum per bakfiets... in héél Nederland

Sergeant Pepper van The Beatles, Eye in the Sky van Allan Parsons en Pink Floyd’s The Wall. Ze hebben een paar dingen gemeen: het zijn conceptalbums met muziek die je met een beetje goede wil kunt scharen onder wat symfonische (nu: progressive) rock heet. Dat geldt ook voor Perfect Truth, het nieuwe album van Enschedese progrock-formatie Vault.

Bassist Bram den Boer gaat de in Nederland bestelde cd’s en platen rondbrengen met een bakfiets. Dat hebben we McCartney, Parsons of Waters niet zien doen. Hij was te gast in 1Twente Vandaag, met frontman, gitarist en zanger Maico Ordelmans.

The Perfect Truth

De titeltrack ‘The Perfect Truth’ ademt wat het geheel conceptueel èn progressive maakt. Dat eerste nummer dat Ordelmans voor het album schreef, is een beschouwing van de wereld die hij ziet. Een wereld waar iedereen met een eigen blik naar kijkt, een blik die nooit helemaal die van een ander zal zijn. Elk mens zijn eigen bubbel, hoe goed je elkaar ook kent.

“We wilden er een dikke actie aan knopen”

De track - vijfeneenhalve minuut lang - opent een muzikaal landschap van verrassende, soms bijna schurende intervallen, en wonderlijke syncopen. Voor wie vooral naar liedjes van louter twee- en vierkwartsmaten luistert, in elk geval. “Je vertelt een verhaal met de muziek”, zei Den Boer in 1Twente Vandaag over de kenmerken van progressive rock. Heel wisselende wereldbeelden, vertaald in muziek.

Distributie met een bakfiets

De lancering van ‘Perfect Truth’ vindt plaats op zaterdag 11 november met een concert in het Enschedese Metropool. Aangekleed met spectaculaire visuals, zoals dat misschien ook wel een beetje past bij een conceptalbum.

Bram den Boer Maico Ordelmans Ernst Bergboer
Bram den Boer, bassist, en frontman Maico Ordelmans van de Enschedese progrock-formatie Vault
Beeld: Ernst Bergboer

Het album is nu al voor te bestellen. Na het release-concert brengt bassist Den Boer de bestelling per bakfiets aan huis. In heel Nederland. De verzendkosten - 7,25 euro - komen dan ten goede aan Musicians Without Borders, een charitatieve instelling die met muziek verbinding en verlichting brengt op plekken waar dat hard nodig is.

Vault bestaat uit Maico Ordelmans (guitaren en vocals), Kyle Janssen (gitaren en backing vocals), Bram den Boer (bas en backing vocals) en Casper Bongers (drums). De Vault-leden hebben hun opleiding genoten aan het Enschedese ArtEZ en zijn nadien uitgezworven over Nederland. Met uitzondering van Ordelmans en Den Boer, die in de stad zijn blijven wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.