Verkeer
Stuur appje
Zoek

Daan Rots is nog lang niet uitgeleerd bij FC Twente: "Ik heb wel bewezen dat ik het niveau aankan"

Daan Rots hoefde niet lang na te denken over zijn nieuwe contract bij FC Twente. De aanvaller, die vorig seizoen zijn doorbraak beleefde in het eerste, is namelijk nog niet klaar in Enschede. Zo wil hij in elk geval nog structureel twee jaar in de basis spelen. Te beginnen aanstaande zondag, thuis tegen FC Groningen.

Zijn nieuwe contract verbindt hem tot 2025 aan de club. Rots is blij dat het rond is, want hij heeft nog plannen in Enschede: "Ik merk dat ik hier nog lang niet uitgeleerd ben. Toen ze aangaven verder te willen met mij hoefde ik daar niet lang over na te denken."

Doorbraak

Wat die plannen betreft: Rots wil zichzelf, na de drie weken geleden opgelopen enkelblessure, terug in de basis spelen. Twee seizoenen geleden maakte hij zijn debuut, maar vorig jaar beleefde hij zijn echte doorbaak bij FC Twente. Jans noemde hem na afloop van dat seizoen zelfs de grootste verrassing, samen met Mees Hilgers.

Rots kan zich wel vinden in die woorden: "Dit is nu mijn derde seizoen bij het eerste. Op de helft van het eerste seizoen heb ik mijn debuut gemaakt, maar dat jaar speelde ik nog niet echt veel."

Dat veranderde het seizoen erop. Hij greep z'n kans door blessures en schorsingen van concurrenten. "Voor mijn gevoel zat ik nog niet dicht tegen de basis aan, maar toen kwam ik erin en heb ik wel bewezen dat ik het eredivisieniveau aankan."

Basisplaats

Het vorige seizoen, dat voor hem dus zo succesvol verliep, eindigde toch in mineur. Door een enkelblessure lag hij er een aantal weken uit en even was er de schrik dat hij dit seizoen met eenzelfde tegenslag te maken zou krijgen; drie weken geleden werd hij in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen na een forse overtreding met veel pijn van het veld gedragen. De kwetsuur bleek gelukkig mee te vallen. Vorig weekend tegen Feyenoord speelde hij alweer vijfenveertig minuten mee.

En aanstaande zondag lonkt er zelfs een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Groningen, nu Vaclav Cerny, die de afgelopen weken de voorkeur kreeg op de rechtsbuitenplek, geschorst is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.