Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente pakt meeste punten in De Grolsch Veste: "Denk dat wij wel favoriet zijn thuis"

FC Twente heeft zondag weer een thuiswedstrijd op het programma staan. Op voorhand goed nieuws: de ploeg pakte dit seizoen veruit de meeste punten in de eigen Grolsch Veste. Twaalf tegenover vier op vreemde bodem.

Hoofdtrainer Ron Jans ziet ook dat thuiswedstrijden zijn ploeg 'lekker liggen'. "Vorig jaar waren de resultaten volgens mij nagenoeg gelijk uit en thuis. Dit seizoen is het wel anders. Uit hebben we toch wat punten laten liggen, thuis is geweldig."

Favoriet thuis

Tegenstander aanstaande zondag is FC Groningen. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de Noorderlingen, gaf eerder deze week in Voetbal International nog aan dat de druk niet bij hen ligt.

"Een beetje psychologie van de koude grond", reageert Jans. Al snapt hij wel waar het wegkomt. "Thuis doen wij het ook heel goed. Ik denk wel dat wij favoriet zijn thuis. Wat dat betreft ligt de druk altijd wat meer bij de favoriet dan bij de underdog."

Moeilijk te analyseren tegenstander

Daar komt bij dat FC Groningen een slechte seizoenstart kent. De ploeg staat vijftiende en verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. Het is voor Jans een tegenstander waarvan het lastig in te schatten is hoe ze erop staan. "Ze hebben met heel veel verschillende spelers gespeeld en op verschillende manieren. Dan kregen ze rood in een wedstrijd en dan is het ook moeilijk analyseren."

Jans ziet dat het sentiment rond de ploeg op dit moment negatief is en ook hij weet dat Groningen dat maar al te graag wil doorbreken. Maar als het aan hem ligt komt die ommekeer dit weekend nog niet. "Ze moeten nog maar een weekje wachten. Daarna mag het van mij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.