Verkeer
Stuur appje
Zoek

Genomineerden Wolvecampprijs exposeren in oude fabriekshal Stork

Storkhal heartpool
Werken van de drie voor de Wolvecampprijs genomineerde kunstschilders worden volgende maand tentoongesteld in de voormalige montagehal van Stork in Hengelo.
Beeld: HeArtpool

Werken van de drie voor de Wolvecampprijs genomineerde kunstschilders worden volgende maand tentoongesteld in de voormalige montagehal van Stork in Hengelo. De kunstschilders Ricardo van Eyk, Hend Samir en Nazif Lopulissa zijn in de race voor de prijs. Volgens de voorzitter van de organiserende stichting HeArtpool Wil Kuipers is het een unieke locatie: "Het is de mooiste kunstzaal van Twente."

'Mooiste kunstzaal van Twente'

De werken van de jonge schilders krijgen een plekje in een oude fabriekshal van Stork. Het gaat om Hal 43, een montagehal van de Hengelose fabriek nabij het Industrieplein. In de volgens Wil Kuipers 'mooiste kunsthal van Twente' werden in het verleden dieselmotoren en turbines gemaakt.

Stork

Voor Kuipers komen twee werelden bij elkaar, want hij is niet alleen voorzitter van HeArtpool, Kuipers schreef ook twee boeken over de HOTLO-scheepsmotor van Stork. “Het is fantastisch dat we hier mogen exposeren”, zegt Kuipers.

In de hal worden bestaande werken, maar ook nieuwe werken van de drie kunstenaars tentoongesteld. Naast kunst wordt er ook informatie over de geschiedenis van de fabriekshal tentoongesteld.

Wolvecampprijs

De Wolvercampprijs is een tweejaarlijkse nationale prijs voor schilderkunst. De prijs wordt sinds 1998 uitgereikt en is een initiatief van stichting HeArtpool. De prijs is vernoemd naar de Hengelose schilder Theo Wolvecamp. Het is bedoeld als een stimuleringsprijs voor jonge schilders. Dit jaar zijn de schilders Ricardo van Eyk, Hend Samir en Nazif Lopulissa genomineerd. Een vijfkoppige jury zal een winnaar uitroepen bij het sluiten van de expositie.

icon_main_info_white_glyph

Theo Wolvecamp

Theo Wolvecamp (1925 – 1992) was een Hengelose schilder die deel uitmaakte van de Cobra-groep, een wereldwijd gerenommeerd kunstenaarscollectief. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste abstracte schilders van Nederland.

Tentoonstelling

De tentoonstelling wordt op 12 november geopend door wethouder Marie-José Luttikholt. Van 13 tot 27 november is de expositie te bezoeken. Op zaterdag 19 november wordt de winnaar van de Wolvecampprijs 2022 bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.