Verkeer
Stuur appje
Zoek

Financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld vertrekt bij FC Twente

20221025 Martijn Hoogstoevenbeld Foto FC Twente Media
Martijn Hoogstoevenbeld vertrekt per 1 januari bij FC Twente
Beeld: FC Twente Media

Martijn Hoogstoevenbeld vertrekt per 1 januari bij FC Twente. De operationeel en financieel directeur kwam in een roerige periode binnen bij de club en is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging nu de club in rustiger vaarwater is beland.

Hoogstoevenbeld reageert via de club op zijn aangekondigde vertrek en blikt daarbij terug op zijn komst in 2018. Hij noemt het een bewogen periode met veel onrust in en rond de club. "Ik heb bij mijn indiensttreding ten doel gesteld om het destijds bedreigde voortbestaan van FC Twente veilig te stellen en het vertrouwen van externe relaties als Gemeente Enschede, Politie, Belastingdienst en KNVB te herstellen. Met veel plezier en toewijding heb ik vanuit mijn rol en verantwoordelijkheid hieraan gewerkt."

'Weer trots'

Hoogstoevenbeld noemt het een 'zeer uitdagende en intensieve periode'. Waarbij hij vooral doelt op de afgelopen coronajaren, waarin de club langere tijd geen supporters mocht ontvangen en daardoor een flinke inkomstenpost misliep. "Desondanks staan we er nu als club compleet anders voor", vervolgt hij.

Daarbij gaat zijn dank uit naar de trouwe achterban van FC Twente: "Uiteraard niet zonder de hulp van de immer loyale en betrokken supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers. De club zit nu in een rustiger vaarwater, is financieel stabiel en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt is weer trots."

'Grote inzet'

Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Twente, dankt Hoogstoevenbeld voor zijn inzet van de afgelopen jaren: “Hij kwam binnen in een financieel moeilijke tijd en heeft afgelopen jaren met zijn kennis en zijn expertise de club enorm geholpen. FC Twente is financieel een stabiele club geworden en in rustig vaarwater beland, dat is mede dankzij zijn grote inzet gerealiseerd.”

Financieel herstructureringsplan

Martijn Hoogstoevenbeld kwam in 2018, kort na de degradatie naar de Eerste Divisie bij FC Twente. In een periode waarin de club moest werken aan financieel herstel. Hoogstoevenbeld legde de basis voor de totstandkoming van het financieel herstructureringsplan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.