Verkeer
Stuur appje
Zoek

Armonia landt met theaterproductie Air-monia in Hengelose binnenstad

20221027 armonia hengelo air monia 2 EIGEN FOTO
Maar liefst zestig leden gingen vorige week op concertreis naar België.
Beeld: Armonia

Armonia is een muziekvereniging die graag naar buiten treedt. In letterlijke en figuurlijke zin. De vereniging zoekt veelvuldig de samenwerking met anderen en stapt daarbij ook graag van het podium af. Of beter gezegd: zoekt naar podia op bijzondere plekken. Komende zondag bijvoorbeeld in de Hengelose binnenstad. Daar wordt de concertreis van vorige week naar België nog eens dunnetjes overgedaan.

Dinant, Luik en Leuven

Voorzitter Manon Jonquière kijkt met een meer dan voldaan gevoel terug op dat weekje België: "Onder de noemer 'Air-monia' zijn we in de herstvakantie met een fictief vliegtuig op wereldreis geweest. De door onze vaste regisseur Jos Brummelhuis en dirigente Kimmy Reef in elkaar gezette muziektheaterproductie bracht ons naar Dinant, Luik en Luiven. Daarnaast speelden we in Hotton en Jodoigne samen met twee plaatselijke fanfares."

“In Leuven speelden we middenop de Grote Markt, waar volle stadsbussen, een complete buitenschoolse opvang en toevallige passanten even stilhielden om van ons optreden te genieten.”

Memorabel

Het optreden in Leuven was memorabel, volgens de voorzitter: "We speelden er middenop de Grote Markt, waar volle stadsbussen, een complete buitenschoolse opvang en toevallige passanten even stilhielden om van ons optreden te genieten. We zochten vooraf bewust naar plekken waar veel mensen komen. Air-monia is eigenlijk een soort straattheaterproductie, waarbij de interactie met het publiek heel belangrijk is."

icon_main_info_white_glyph

Concertreizen

Het Armonia Orkest is één van de vier orkesten van Muziekvereniging Armonia. Het orkest heeft momenteel rond de 70 leden in de leeftijd van 19 tot 76 jaar. Voor het orkest was dit de tweede buitenlandse orkestreis. In 2016 ging het orkest naar Zweden. Daar werd besloten om voortaan iedere vier jaar een orkestreis te organiseren. Door corona moest de reis van 2020 twee keer worden uitgesteld, maar medio oktober ging het orkest dan alsnog naar België. Een van de andere Armoniaorkesten, het Twents Jeugd Harmonie Orkest TJHO, maakt al meer dan 20 jaar om de twee jaar een buitenlandse orkestreis.

Thuiswedstrijd

Inmiddels is de grootste muziekvereniging van Hengelo weer thuis en daar werd bedacht dat het toch wel heel jammer zou zijn als de Hengeloërs niet ook even mee zouden kunnen genieten van Air-monia. "Daarom hebben we het samen met de mensen van de Stichting Centrummanagement voor elkaar gekregen dat we op het Burgemeester Jansenplein kunnen spelen, komende zondag van 14 tot 15 uur." De toegang is uiteraard gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.