Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wonen aan de 'Ring' in Enschede: De Woonplaats bouwt 45 sociale huurwoningen in Zuid

20221027 Google Maps Assinklanden parkje nieuwbouw De Woonplaats Stroinkslanden
Op het braakliggende terrein tussen Assinklanden en Broekheurne Ring wil De Woonplaats 45 woningen bouwen.
Beeld: Google Maps

Na de sloop van de oude sociale huurwoningen was het stuk grond tussen de Assinklanden en de Broekheurne Ring in Enschede bijna tien jaar ingericht als parkje. Maar nu ligt er eindelijk een bouwplan voor het braakliggende terrein in Stroinkslanden. Woningcorporatie De Woonplaats wil er 45 woningen bouwen, waarvan de huurprijs in het hogere segment van de sociale sector ligt.

'Ringwoningen', zo worden de beoogde huurhuizen aan de Assinklanden genoemd. Een verwijzing naar de Broekheurne Ring, de doorgaande weg in Enschede-Zuid waarop de toekomstige bewoners zullen uitkijken. Van de woningen zal zo'n 75 procent bedoeld zijn voor één- of tweepersoonshuishoudens, de rest is geschikt voor gezinnen.

Nieuwe overeenkomst

Het bestaande exploitatiecontract tussen de gemeente Enschede en de woningcorporatie loopt in 2023 af. Door een nieuwe samenwerkingsovereenkomst te tekenen, komt er nu eindelijk meer duidelijkheid over de toekomst van het braakliggende terrein dat in het bezit is van De Woonplaats. In de eerdere exploitatieovereenkomst werd namelijk gesproken over 39 koopwoningen binnen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Maar door wet- en regelgeving is het voor woningcorporaties inmiddels niet meer toegestaan om dergelijke woningen te bouwen.

In het besluit van het college van B&W staat dat een nieuw, aangepast, bestemmingsplan de bouw van woningen in de 'vrije sector' mogelijk maakt. Maar een woordvoerster van De Woonplaats laat weten dat de corporatie juist wel sociale huurwoningen wil bouwen. "Dat is waar we voor zijn", aldus de woordvoerster. "Het gaat om sociale huurwoningen, maar wel in het hogere segment." Dicht tegen de grens van 763,47 euro per maand dus, maar niet hoger dan dat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.