Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kerstverlichting in Hengelose binnenstad uit? 'Laat die lampjes toch branden, ze dragen bij aan ons geluk!'

Wij leven in een van de meest verlichte landen ter wereld. Heel gezellig als je in een sfeervol aangelichte binnenstad loopt, maar de energiekosten worden steeds hoger en uiteindelijk betalen we allemaal mee aan de energierekening van de stad. Hengelo gaat er nu iets aan doen: de gemeente schroeft het aantal uren dat de kerstverlichting boven de straten brandt terug met 8,5 uur. Wat vinden de Hengeloërs daar eigenlijk van? Verslaggever Olivier Schulenburg ging het ze vragen.

Nieuwe lampen

De huidige led-verlichting hangt al ruim vijftien jaar in het centrum van Hengelo. Er wordt momenteel nagedacht over vervanging van de oude lampen voor nieuwe, maar dat zal niet eerder gebeuren dan volgend jaar. Vandaar dat de energiekosten vanaf nu op een andere manier laag gehouden worden: door de schakelaar 8,5 uur per etmaal minder aan te zetten.

Bataviastraat hengelo straatverlichting op zwart
Lees ook
In Hengelo gaat het licht weer een uurtje uit tegen energieverspilling en lichtvervuiling

'Besparen waar je kan'

Hengeloërs zijn daar niet onverdeeld blij mee. Ze hechten aan een sfeervol verlichte stad, 'juist nu er in de wereld zoveel ellende is'. Maar er zijn er ook die wel snappen dat de gemeente deze keuze maakt: “Zeker nu de energiekosten zo hoog zijn, moet je besparen waar je kan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.