Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse radiozendamateurs zoeken een nieuw honk: ‘Onze huidige plek is te klein'

Antenne zendamateurs pixabay
Stichting Hamnus, een samenwerking van de lokale afdelingen van VERON en VRZA, kan het aantal vrijwilligers niet meer kwijt in het pand in Oldenzaal
Beeld: Pixabay

Twentse radiozendamateurs zijn naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Stichting 't Hamnus, een samenwerking van de lokale afdelingen van VERON en VRZA, kan het aantal vrijwilligers niet meer kwijt in het pand in Oldenzaal: “We zijn op zoek naar een nieuwe plek in Hengelo of Borne”, zegt voorzitter Laurens Haveman.

360 leden

Voor zendamateurs is alles wat met radioverbindingen te maken heeft het mooiste wat er is. “Zendamateurs proberen verbindingen te leggen met anderen via radio. Ze geven berichten af via spraak of morse”, zegt Haveman. Het is een hobby met veel leden in Twente, zo'n 360.

Twee verenigingen

Stichting 't Hamnus is een samenwerkingskoepel van twee Twentse afdelingen van de landelijke zendamateurverenigingen: Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) en Vereniging van Radio Zend Amateurs (VRZA). De twee clubs zitten momenteel tijdelijk in een bedrijfskantine in Oldenzaal. “De locatie is erg klein en de ruimte is niet praktisch ingedeeld. Op een clubavond komen er zo veertig tot zestig mensen, dus dan is het krap”, aldus de voorzitter.

Geen activiteiten

“We hebben tijdens corona bijna twee jaar geen activiteiten in het gebouw kunnen doen. Sinds een half jaar loopt het weer en we merken nu dat we te weinig ruimte hebben.” De zendamateurs zoeken een ruimte van zo'n 100 tot 150 vierkante meter. “Het liefst in de omgeving van Hengelo of Borne. Dit ligt mooi centraal in Twente, omdat we leden in de hele regio hebben.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.