Verkeer
Stuur appje
Zoek

Terugkeer van Sadilek in wedstrijdselectie FC Twente lijkt aanstaande

Michal Sadilek staat op het punt zijn rentree te maken in de wedstrijdselectie van FC Twente. De Tsjech zit mogelijk zondag bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles al op de bank.

Dat laatste werd vrijdagochtend door algemeen directeur Paul van der Kraan in zijn wekelijkse nieuwsbrief al aangekondigd. Al blijkt dat iets te voorbarig.

Besluit valt zaterdag

"Heeft Paul dat gezegd?", zegt hoofdtrainer Ron Jans als hij die boodschap te horen krijgt. Lachend: "Dan is hij een beetje te vroeg."

De oefenmeester geeft aan dat namelijk zaterdagochtend pas een besluit wordt genomen. In overleg met de medische staf, Sadilek zelf en de trainers wordt gekeken of de middenvelder er klaar voor is om dit weekend alweer aan te sluiten of dat het nog net een week te vroeg is.

Oorsuizen

FC Twente moet het inmiddels al twee maanden zonder Sadilek doen. Eind augustus liep hij een liesblessure op die hem een aantal weken aan de kant hield. Daarna kreeg de middenvelder te maken met oorsuizen. Een vervelende situatie omdat eerst niet goed duidelijk was wat de oorzaak hiervan was.

Bij een bezoek aan een KNO-arts in zijn thuisland Tsjechië, werden geen 'gekke dingen' geconstateerd. Sinds vorige week traint hij weer mee met de groep.

weerzien

FC Twente speelt zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. Om half drie wordt er afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. Voor Ron Jans betekent het een weerzien met zijn voormalig assistent-trainer René Hake, die sinds dit seizoen in Deventer aan het roer staat. De twee werkten samen bij PEC Zwolle en daar kijkt Jans met een goed gevoel op terug. "René was eigenlijk tweede assistent toen ik kwam. Ik zei: waarom schuiven we hem niet door? En zo hebben we het gedaan.

"Hij heeft me heel goed bijgestaan, aangevuld. We hebben goed samengewerkt. Hij heeft ook echt een belangrijke rol gespeeld toen."

Aanvallendere intenties

Jans verwacht dat zijn voormalig assistent zijn ploeg een stuk meer naar voren gaat laten voetballen dan de laatste twee tegenstanders in De Grolsch Veste deden. Zowel FC Groningen als RKC Waalwijk zakten ver terug. Al pakte het voor FC Twente niet verkeerd uit; beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen.

"Ik vind het niet erg", zegt Jans dan ook. "Wij willen toch graag aanvallen. Soms had ik het idee dat Groningen en RKC in de eerste helft wel meer naar voren wilden, maar doorat ze zover naar achteren stonden, kwamen ze nauwelijks bij Unnerstall. Dus wij vinden het prima. Maar Go Ahead gaat een stuk meer naar voren verdedigen en meer aanvallen denk ik."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.