Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose gitaargoeroe Frank Meijer verhuist met kampvuuravonden naar binnen: 'Alleen de vlammen ontbreken'

Een kampvuuravond in de grote zaal van Metropool! Je vraagt je af hoe de directie van het poppodium daarmee in heeft kunnen stemmen? En of de brandweer wel is ingeseind? Geen paniek: organisator Frank Meijer verplaatst zijn befaamde outdoor kampvuuravonden voor één keer naar binnen, maar het vuur blijft buiten.

Metropool

Het letterlijke vuur dan. De vlammen. Als er namelijk iemand in Hengelo een vurig pleitbezorger is van gezamenlijk zingen en gitaarspelen, is het gitaarleraar Frank Meijer (62) wel. Al twintig jaar organiseert hij Frankpop, een muzikale avond met leerlingen en oud-leerlingen, op verschillende Hengelose podia. De laatste jaren in Metropool.

Steun en toeverlaat Gerda

Precies dertig jaar geleden begon hij met z'n kampvuuravonden. "Ooit leerde ik als kind gitaarspelen op camping De Hoch bij Rijssen. Later kreeg ik daar verkering met m'n huidige vrouw, steun en toeverlaat Gerda. Toen ik vele jaren later op het idee kwam om met mijn leerlingen rond een kampvuur liedjes te gaan zingen, waren de eerste zeven edities ook weer op die camping."

Kampvuurkuil

De laatste jaren zijn Frank en zijn tientallen muzikale volgelingen welkom in de kampvuurkuil in de tuin van Maurice Beijk in de Vikkerhoek. "De laatste keer was twee maanden geleden, op vrijdag 9 september. Omdat de weersvoorspellingen die week niet zo denderend waren en we twijfelden over afgelasten, polste ik Metropool alvast of we later die winter misschien daar terechtkonden met ons 'kampvuur'. Uiteindelijk was het op 9 september droog en werd het een prachtige avond, maar toen Metropool onlangs geconfronteerd werd met de afzegging van een band op vrijdag 25 november, werd ik weer gebeld. Of we die avond niet wilden vullen?"

Draaiboek

Omdat hij niet de hoofdprijs hoeft te betalen, omdat het draaiboek er al ligt en omdat Frank Meijer tegenwoordig geen lessen meer geeft op de vrijdag was de weg vrij voor de allereerste indoor kampvuuravond ofwel 'De Kampvuuravond Experience'. "Experience, omdat het om de beleving gaat. Iedereen is die avond welkom vanaf 19.30 uur. Leerlingen, oud-leerlingen en ieder ander die het leuk vindt om een avond lang liedjes op gitaar te spelen en mee te zingen. Ook als je geen gitaar speelt, ben je van harte welkom om mee te zingen met House of the Rising Sun of Smoke on the Water voor de beginners tot en met The Pianoman en Rollercoaster van Danny Vera voor de gevorderde gitarist."

icon_main_info_white_glyph

Zitzakken en nachtgeluiden

De grote zaal van Metropool Hengelo wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een 'kampvuurparadijsje' met krukken, zitzakken, sterrendoek en spiegelbol. Er wordt gezorgd voor rookeffecten en nachtgeluiden. Boekjes met muziek en teksten (dezelfde die op 9 september gebruikt werden) zijn verkrijgbaar aan de zaal. Frank Meijer: "We vragen iedereen iets lekkers mee te nemen, want er moet in de pauzes wel wat te eten zijn natuurlijk." Drankjes zijn aan de bar te verkrijgen. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar bij Metropool. Aanvang: 19.30 uur.

Vrije vrijdag

Als gitaarleraar doet Meijer het tegenwoordig iets rustiger aan. "Voor corona had ik ruim honderd leerlingen, nu nog zo'n 95. Sommigen komen wekelijks, anderen iets minder vaak. Ik heb mijn agenda op de vrijdag sinds kort leeggeruimd, zodat ik tijd heb voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld deze kampvuuravond. Dat bevalt me prima. Ondanks dat ik nu weer meer aanmeldingen krijg, blijft de vrije vrijdag heilig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.