Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nieuwe stadsprins Klaas 'Geet er noa twee jaar mineur, weer veur’ in Krekkelstad

Foto zaal Vrieler stadsprins Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Na twee jaar geen carnaval heet Enschede in Café en Partycentrum Vrieler de nieuwe stadsprins Klaas Magrië welkom. De nieuwe prins is al zeventien jaar lid van de Enschedese Carnaval Vereniging (EKV) en mag nu eindelijk een jaar lang stadsprins zijn. De hoogheid Krekkelstad die als Klaas door het leven gaat, wordt in de komende carnavalsperiode bijgestaan door zijn twee secretarissen Mark Beens en Paul ten Thij.

Feestelijke opkomst

In Partycentrum Vrieler aan de Brinkstraat zijn vrijdagavond rond de 250 mensen die de nieuwe stadsprins op spectaculaire wijze binnenhalen. De zaal springt uit zijn voegen als Magrië onder luid gejuich uit een ketel tevoorschijn komt en hij door de hoofden van de subcommissies in Enschede welkom wordt geheten. Ook wethouder Kampman en zijn mede-wethouder Marc Teutelink nemen het woord en wensen de stadsprins veel succes namens de gemeente.

De stadsprins wordt door middel van een selectieproces gekozen en kende geen zenuwen. “Ik ben door mijn vrouw bij de carnaval gekomen. Ik had ook geen andere keuze. Enorm mooi dat ik nu dus stadsprins mag zijn”, aldus Magrië.

Foto Marc Teutelink en Arjan Kampman opkomst stadsprins
Beeld: Julian Vriend

De avond wordt aan elkaar gepraat door Enschedeër Ardjan Eusterbrock: “Het is een verademing dat we weer met zoveel bij elkaar mogen zijn. En dat de mensen de stadsprins kunnen zien. Voor hem begint het feestje vanaf deze avond.” Vanaf vrijdagavond is Klaas de Tweede bijna elk weekend bezig met carnavalsactiviteiten als het bezoeken van bevriende carnavalsverenigingen, scholen en verzorgingstehuizen.

De stadsprins en zijn secretarissen

Gelukkig voor de stadsprins hoeft hij niet alles alleen te doen. Hij heef twee goede secretarissen met veel ervaring aan zijn zijde. Zo was Mark Beens in 2020 zelf oud stadsprins.

Grappig detail is dat Klaas toen zijn secretaris was. Ook Paul ten Thij is geen vreemde bij de plaatselijke carnavalsvierders. Paul bekleedde als prins Tamboerijn in 2015 de hoogste functie van de Enschedese Carnavalsvereniging.

Foto prinsen en raad van elf Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.