Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Dode ganzen in Enschede-Zuid: gemeente vermoedt vogelgriep

20221214 News United Dennis Bakker Dode ganzen Buurserstraat Enschede Stroinkspark
De ganzen zijn niet meer weg te denken aan de Buurserstraat, maar sinds afgelopen weekend zijn er veel sterfgevallen
Beeld: News United/Dennis Bakker

Ze zijn niet meer weg te denken langs de Buurserstraat, de ganzen die ter hoogte van de visvijver vertoeven. Maar sinds afgelopen weekend komen er meldingen binnen van dode ganzen. De gemeente Enschede wil het zekere voor het onzekere nemen en behandelt de situatie als vogelgriep. Het Dutch Wildlife Health Center (DWHC) is inmiddels ingeschakeld.

Het DWHC onderzoekt of er bij het Stroinkspark aan de Buurserstraat inderdaad om vogelgriep gaat. Als dat het geval is bepaalt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wat er moet gebeuren.

Dode ganzen

In afwachting van de uitslag neemt de gemeente zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen. Zo snel mogelijk worden er waarschuwingsborden rondom de vijver en het Stroinkspark geplaatst. Het advies luidt om uit de buurt van ganzen en andere vogels te blijven in het gebied.

Medewerkers van de gemeente rijden twee keer per dag langs om dode dieren weg te halen. Voorbijgangers wordt aangeraden om de ganzen niet aan te raken en huisdieren uit de buurt te houden. Vogelgriep is namelijk besmettelijk voor andere dieren en mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.