Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-icoon Bryan Ruiz zegt het voetbal op grootse wijze vaarwel

20220921 UITNODIGING BRYAN RUIZ AFCSHEIDSWEDSTRIJD STILL VIDEO FCTWENTE 2022 09 21 160203 hkyx
Bryan Ruiz, voormalig speler van FC Twente én clubicoon, heeft zaterdag een punt achter zijn loopbaan gezet in een speciale afscheidswedstrijd tussen zijn huidige club Alajuelense en eeuwige liefde FC Twente
Beeld: 1Twente

Bryan Ruiz heeft op passende wijze een punt achter zijn loopbaan gezet. In een speciale afscheidswedstrijd tussen zijn huidige club Alajuelense en eeuwige liefde FC Twente etaleerde de 37-jarige clublegende nog één keer zijn klasse.

Ook op zijn oude dag had Ruiz slechts een aantal minuten nodig om het net ouderwets te laten bollen. La Comadreja liet zijn befaamde linker spreken en stuurde het leer zuiver in de verre hoek, zoals hij in de voorgaande twee decennia al zo vaak had gedaan. Een saluut in optima forma.

Zoontje Matías scoort ook

Dat Ruiz in Estadio Alejandro Morera Soto vervolgens ook nog even op het veld stond met zijn vijftienjarige zoontje Matías en de 51-jarige Wilmer López - jeugdheld van Ruiz en eveneens een kind van Alajuelense - maakte de avond compleet. De treffer van Matías was de kers op de taart.

Onvergetelijke avond

De 2-2 eindstand was dan ook een voetnoot op een verder prachtige en onvergetelijke avond, waarin Ruiz met een spetterende lichtshow en een fantastische speech de bal vaarwel zei.

Bekijk hieronder de wedstrijd terug bij RTV Oost:

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.