Verkeer
Stuur appje
Zoek
Roel kok atc FOTO 1 TWENTE
1Twente Nieuws
Hengelo

Hengeloos Peil: Roel Kok over geldzorgen ATC'65 en Irma Bruggeman over het nachtburgemeesterschap

Roel kok atc FOTO 1 TWENTE
Roel Kok luidt de noodklok nu minister Conny Helder heeft aangegeven nauwelijks geld over te hebben voor sportverenigingen die door de stijgende energieprijzen in de problemen komen.
Beeld: 1Twente

De december-aflevering van Hengeloos Peil staat grotendeels in het teken van de energiekostenstijging en hoe Hengeloërs daarmee omgaan. Publiek is op maandag 19 december welkom bij de opnames in de bieb aan de Beursstraat en op vrijdag 23 december is Hengeloos Peil op tv te zien.

Verwarm Twente

Aan tafel bij presentator Niels Veurink zitten om te beginnen journalisten Henk ten Harkel en Wilco Louwes om namens 1Twente uitleg te geven over het project 'Verwarm Twente'. De streekomroep haalt deze winter aan de hand van onder meer een enquête informatie op uit zowel Hengelo als Enschede over hoe mensen omgaan met de stijgende energiekosten. Hoe hoog zijn de daadwerkelijke kosten, heeft iemand recht op compensatie en hoe besparen de Tukkers op de kosten?

Sportclubs in nood

In het tweede gesprek schuift Roel Kok aan. Kok is voorzitter van ATC'65, de grootste sportvereniging van Hengelo. Hij luidt de noodklok nu minister Conny Helder heeft aangegeven nauwelijks geld over te hebben voor sportverenigingen die door de stijgende energieprijzen in de problemen komen. Wat kan de meer dan duizend leden tellende club doen om het hoofd boven water te houden?

icon_main_info_white_glyph

Gasten zijn welkom

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen maandag 19 december om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in de Hengelose bieb. Op vrijdag 23 december is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Nachtburgemeester

In het derde gesprek schuift Irma Bruggeman aan. Bruggeman is al twee jaar nachtburgemeester van Hengelo en haar termijn loopt binnenkort af. Hoe heeft ze die periode ervaren? Hoe moeilijk was het voor haar om in de coronaperiode het ambt van nachtburgemeester uit te oefenen, hoe staat het met haar opvolging en ziet zij het als haar taak om Hengelo, nu het zo koud is, wat extra nachtelijke warmte te bieden?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.