Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twee auto's gaan in dezelfde nacht in vlammen op in Enschede-Zuid

20221220 Autobrand De Posten Enschede News United Dennis Bakker
Vlak voor de autobrand aan De Posten zouden buurtbewoners harde knallen hebben gehoord
Beeld: News United/Dennis Bakker

In Enschede-Zuid zijn maandagnacht twee geparkeerde auto's in vlammen opgegaan. Het gaat om autobranden op twee verschillende locaties in de Helmerhoek en Wesselerbrink. Het is onduidelijk of er een verband is tussen de twee branden.

De hulpdiensten werden rond kwart over één opgeroepen vanwege een brandend voertuig aan De Posten in de Wesselerbrink. De oorzaak is nog niet bekend. Wel zouden buurtbewoners kort voor de brand werd ontdekt harde knallen hebben gehoord.

Zes autobranden in korte tijd

Rond tien voor twee kwam er opnieuw een melding van een autobrand binnen. Deze keer aan de Kevelhamhoek nabij het winkelcentrum van de Helmerhoek. Buurtbewoners hadden de hulpdiensten gewaarschuwd nadat zij een brandlucht roken en een vuurzee zagen.

De politie hoopt bij beide autobranden dat er camerabeelden of getuigen zijn. Opvallend is dat er afgelopen vrijdag ook al een auto in vlammen op aan de Kevelhamhoek. Na maandagnacht komt het totaal aantal autobranden in Enschede sinds eind november uit op zes. Eerder was het raak aan de Veenpluisstraat (Glanerbrug), Oostburgweg (Velve-Lindenhof) en Veenstraat (De Bothoven).

20221220 Autobrand Kevelhamhoek Enschede News United Dennis Bakker
Aan de Kevelhamhoek ging voor de tweede keer in een aantal dagen tijd een geparkeerde auto in vlammen op.
Beeld: News United/Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.