Verkeer
Stuur appje
Zoek
01 WOW Factor Persfoto Monique Holterman
1Twente Nieuws
Twente

Dit is de Top 1000 volgens Twente: regionale artiest bij eerste tien en de nummer één is...

Hij is bekend: de 1Twente Top 1000 met de duizend beste muziekplaten aller tijden, gekozen door de Tukkers. De nummer één is een oude bekende, want net als vorig jaar voert Queen de lijst aan met Bohemian Rhapsody. In de top tien ook een verrassing: WOW Factor uit Hengelo staat met Find Our Way op plaats negen. Ook andere regionale artiesten vochten zich met succesvolle campagnes een plek in de lijst van dit jaar, die dag en nacht wordt uitgezonden vanaf dinsdag 27 december 09:00 uur.

In een marathonuitzending van 82 uur presenteren dj’s uit de regio de lijst, vanuit de studio van 1Twente in de centrale bibliotheek van Hengelo. Onder hen ook landelijk bekende Tukkers, die als gastpresentator aanschuiven.

icon_main_info_white_glyph

Oudste lijst van Nederland horen of zien?

De Top 1000 van 1Twente is de oudste democratisch samengestelde muzieklijst van Nederland die nu nog wordt uitgezonden. Dit jaar is de dertigste editie, op radio en televisie en online te volgen van dinsdag 27 december 09:00 uur tot vrijdagavond 19:00 uur.

Ze werken toe naar wereldberoemde platen van Coldplay (Fix You) op plaats drie, ABBA (Dancing Queen) op twee en Queen (Bohemian Rhapsody) op één. Tussendoor kunnen kijkers en luisteraars prijzen winnen.

Regionale artiesten

Onderweg komen ook regelmatig regionale artiesten voorbij. Meerdere muzikanten zetten dit jaar acties op om stemmen te verzamelen en zo een plek in de lijst te verwerven. Onder andere Body & Soul uit Enschede, die er twee keer in staat. WOW Factor uit Hengelo is met plaats negen de hoogst genoteerde Twentse artiest.

De aftrap is voor Lenny Kravitz, die met Are You Gonna Go My Way op de duizendste plek zetelt. Bekijk de complete lijst van 2022 hier.

01 WOW Factor Persfoto Monique Holterman
WOW Factor uit Hengelo staat op plek 9 in de 1Twente Top 1000
Beeld: Monique Holterman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.