FC Twente sluit trainingskamp in Costa Rica af met oefennederlaag

FC Twente heeft het trainingskamp in Costa Rica woensdagavond afgesloten met een nederlaag tegen Liga Deportiva Alajuelense. De ploeg van trainer Ron Jans verloor in Estadio Alejandro Morera Soto met 3-2 van de gastheer.

In een matige eerste helft kwam La Liga in de eindfase op voorsprong via Freddy Gondola. De aanvaller uit Panama kopte vogelvrij binnen bij de tweede paal.

Valse start

Na de hervatting werd de voorsprong heel snel verdubbeld na een blunder van de ingevallen doelman Tyton. Een schot van Venegas was hem te machtig. Twee minuten later was het opnieuw raak. Lopez schoot een vrije trap geweldig binnen.

Spannend

La Liga moest vervolgens met tien man verder, waarna FC Twente de wedstrijd nog spannend wist te maken. Manfred Ugalde tekende voor de 3-1, waarna Sem Steijn in de slotminuut vanaf de strafschopstip de eindstand bepaalde op 3-2. Morgen reist de selectie weer naar Nederland.