Verkeer
Stuur appje
Zoek

Statenlid stelt vragen over provinciale subsidie Boekelosebrug in Hengelo

20221119 boekelosebrug IMG 2478 emile urban
De led-verlichting in de reling heeft vanaf het begin mankementen vertoond.
Beeld: Emile Urban / 1Twente

Provinciale Statenlid Johan Almekinders van de Onafhankelijke Conservatieve Liberalen (OCL) heeft schriftelijke vragen ingediend over de subsidie die destijds door de provincie is verstrekt voor de realisatie van de Boekelosebrug. De led-verlichting in de reling heeft vanaf het begin mankementen vertoond en ook de zonnepanelen in het wegdek, die de stroom voor de led-lampjes moet opwekken, werkten nimmer naar behoren. De gemeente Hengelo heeft onlangs aangekondigd de zonnepanelen te gaan verwijderen.

Leo Janssen

De fractie stelt de vragen naar aanleiding van raadsvragen van voormalig Hengelo's raadslid Leo Janssen en berichtgeving van 1Twente. De innovatieve onderdelen van de brug waren of al snel versleten of deden het nimmer naar behoren. De brug werd in 2019 opgeleverd en werd destijds gepresenteerd als een innovatieve en duurzame brug.

Het Enschedese Provinciale Statenlid Almekinders wil nu van Gedupeteerde Staten weten hoeveel subsidie de provincie heeft verstrekt voor de brug.

20221119 boekelosebrug IMG 2486 emile urban
Lees ook
Defecte ledverlichting en versleten zonnepanelen blijven Hengelose miljoenenbrug parten spelen

Kosten: 9 miljoen euro

De gemeente Hengelo is al jaren druk bezig met de ontwikkeling van Hart van Zuid. De oude Boekelosebrug moest vervangen worden voor een eigentijds ontwerp. De Provincie Overijssel heeft zo’n 7,1 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de ontwikkeling van de brug. Voorwaarde voor de subsidie was dat de brug duurzaam moest zijn en dat er innovaties werden toegepast in het ontwerp.

De brug heeft in totaal zo'n 9 miljoen euro gekost. Naast de provincie heeft ook Rijkswaterstaat een bijdrage gedaan.

20221119 boekelosebrug IMG 2472 emile urban
Lees ook
Hengelo gaat versleten zonnepanelen uit wegdek Boekelosebrug halen
20210830 Johan Almekinders STILL
Provinciale Statenlid Johan Almekinders heeft schriftelijke vragen ingediend over de subsidie die destijds door de provincie is verstrekt voor de realisatie van de Boekelosebrug.
Beeld: Emile Urban / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.