Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Kerstcircus in Enschede heeft speciale show voor blinden en slechtzienden

Het kerstcircus is neergedaald in het Volkspark in Enschede; tot 7 januari kunnen mensen terecht in het Volkspark voor de circusvoorstellingen. Voor het eerst is er op 7 januari een show speciaal voor blinden en slechtzienden.

Speciale show

Die voorstelling zal voornamelijk in het teken staan van de gasten met een visuele beperking. De show begint om 15.00 uur, maar de gasten kunnen een uur voor aanvang aanwezig zijn bij het voelplein. Dat plein is in de foyertent waar de bezoekers van dichtbij kennis kunnen maken met de artiesten en de circusmaterialen.

Tijdens de voorstelling kunnen gasten gebruik maken van een speciale koptelefoon waar een blindentolk verslag doet van wat gaande is. Zo kunnen de mensen met een visuele beperking ook genieten van alles wat er gebeurt.

Foto voelplein Haarlem circus
Het voelplein tijdens een speciale voorstelling in Haarlem
Beeld: Nederlandse kerstcircussen

Ook voor mensen met autisme

De shows voor blinden en slechtzienden is echter niet alleen voor slechtzienden en blinden. Ook mensen met autisme kunnen gebruik maken van de koptelefoons. “Dit kan voor die mensen als zeer prettig ervaren worden omdat ze zich dan kunnen focussen op één ding en dat is de voorstelling”, zegt Gera de Leeuw van het circus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.