Verkeer
Stuur appje
Zoek

Slachtoffer schietincident in woning is 41-jarige Enschedeër

20221228 woningoverval Oostburgweg News United Dennis Bakker 2 2022 12 28 161727 qwuu
Wat er zich woensdagmiddag precies in de woning heeft afgespeeld wordt de komende dagen nog onderzocht.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De man die woensdagmiddag bij een schietincident in een woning aan de Oostburgweg in Enschede om het leven kwam is een 41-jarige man uit dezelfde plaats. Dat maakt de politie een dag na het geweldsdelict bekend. Er wordt nog altijd in de woning onderzoek gedaan naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

De zogeheten PD-unit (plaats delict-unit) blijft nog enkele dagen in de Oostburgweg staan. Vanuit dit mobiele kantoor wordt forensisch onderzoek gedaan. Sporen en bewijsmaterialen kunnen ter plaatse veilig gesteld en verzegeld worden.

Lichaam in woning

De politie kreeg woensdag rond 15.30 uur de melding van een ernstig geweldsdelict in de woning aan de Oostburgweg. Met kogelwerende vesten gingen agenten ter plaatse. Eenmaal aangekomen troffen zij het lichaam van de inmiddels overleden 41-jarige Enschedeër aan in de woning.

20221228 woningoverval Oostburgweg News United Dennis Bakker 3
Lees ook
Dodelijk slachtoffer in Enschede bij ernstig geweldsincident met pistoolschot(en), bewoner aangehouden

Niet lang daarna werd in de omgeving van de woning een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Enschedeër. Volgens de politie gaat het om de bewoner van het pand en wordt er daarom geen leeftijd bekend gemaakt. Tubantia meldt dat het om een 53-jarige man gaat. Het slachtoffer zou met zijn eigen wapen zijn doodgeschoten, maar ook daarover heeft de politie geen officiële mededelingen gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.