Prachtgoals van Misidjan en Smal brengen FC Twente oefenzege op Heerenveen

FC Twente heeft vrijdagmiddag in een oefenwedstrijd met 2-0 gewonnen van Heerenveen dankzij wonderschone doelpunten van Virgil Misidjan en Gijs Smal. De wedstrijd bestond uit drie helften, waarbij FC Twente na vijfenzeventig minuten wissels begon door te voeren. In de laatste vijfenveertig minuten maakte nieuwkomer Alfons Sampsted zijn debuut. Ramiz Zerrouki ging na een half uur spelen met een blessure naar de kant, maar die kwetsuur lijkt mee te vallen.

De omstandigheden in Hengelo waren vrijdag wel even anders dan in de afgelopen twee wedstrijden die FC Twente speelde. De zomerse omstandigheden in Costa Rica werden verruild voor een gure wind en stevige regenbuien. Hoofdtrainer Ron Jans kon het niet deren: "Dit is toch gewoon mooi Nederlands weer?", lacht hij na afloop. De oefenmeester kijkt tevreden terug op deze laatste test voordat de competitie volgende week hervat wordt.

Nog geen harde conclusies

Hij is met name te spreken over het aantal minuten dat zijn spelers hebben gemaakt. Er werd 135 minuten gevoetbald, zodat meerdere spelers langere tijd in actie konden komen. De ploeg die aan de aftrap verscheen lijkt, met nog maar een week te gaan tot de thuiswedstrijd tegen Emmen, een indicatie te geven van welke elf er dan gaan starten. Al houdt Jans nog een slag om de arm: harde conclusies mogen nog niet getrokken worden. "De basis van vandaag, dat hoeft nog niet de definitieve basis te zijn volgende week. Maar het grootste gedeelte zal wel kloppen", zo zegt hij. Zo blijft onder andere de vraag: Steijn of Vlap, openstaan. Eerstgenoemde startte vrijdag, maar dat betekent dus nog niets voor volgende week.

Bovendien ontbraken er vrijdag een paar spelers. Naast de al langer geblesseerde Tzolis en Brama, waren Pleguezuelo en Brenet er vanwege buikklachten niet bij. Laatstgenoemde komt ook terug van een blessure en dit betekent een terugslag voor hem met het oog op volgende week.

Prachtige goals

Dan de wedstrijd; waar Jans over de voorgaande oefenwedstrijden tegen Almere, Sparta en Alajuelense niet zo tevreden was over het spel, was hij dat vrijdag wel. "In de eerste vier oefenwedstrijden waren we veel te wisselvallig, individueel en als team. Vandaag hadden we alleen na rust een kwartiertje Unnerstall nodig, verder hebben we de hele wedstrijd gedomineerd. We hadden nog een paar goaltjes meer kunnen maken. Maar, de doelpunten die we maakten, waren een bezoek aan deze wedstrijd meer dan waard."

En daar hij gelijk in: beide doelpunten waren prachtig. Aan het einde van de eerste helft schoot Virgril Misidjan vanuit een hoekschop de bal via een volley binnen. In de tweede helft knalde Gijs Smal de bal strak in de kruising.

Debuut Sampsted

Nieuwkomer Alfons Sampsted maakte vrijdag zijn eerste wedstrijdminuten voor FC Twente. De rechterverdediger sloot deze week aan bij de groep en voelt zich al helemaal op zijn plek.