Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie rolt hennepkwekerij op in Enschede, gestolen goederen in garageboxen

Whats App Image 2023 01 20 at 16 08 44
Aan de Oosterstraat is een hennepkwekerij ontmanteld. In garageboxen op hetzelfde terrein zijn ook van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Aan de Oosterstraat is donderdagmiddag een hennepkwekerij met bijna 600 planten aangetroffen. Dat heeft de politie een dag later bekend gemaakt. De kwekerij is ontmanteld en de aangetroffen planten zijn vernietigd. Ook zijn er gestolen goederen gevonden op hetzelfde terrein.

Agenten kwamen het adres na een periode van onderzoek op het spoor. Vooralsnog is er niemand aangehouden, maar het verdere onderzoek loopt. Dat richt zich ook op het mogelijk wederrechtelijk verkregen voordeel (van de handel in/verkoop van de hennepoogst).

Gestolen goederen

Om de hennepkwekerij in stand te kunnen houden was er ook sprake van diefstal van stroom, gas en water. Naast planten werden er tal van goederen aangetroffen die worden gebruikt voor de illegale hennepteelt, zoals ventilatoren, lampen, filters en materiaal voor de stroomvoorziening. In garageboxen op hetzelfde terrein werden ook diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.