Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente deelt belangrijke week op in stukjes

FC Twente heeft een belangrijke week voor de boeg met maar liefst drie competitiewedstrijden op de rol. Eerst wacht zondag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, volgende week wordt er twee keer gespeeld: tegen Vitesse (uit) en Feyenoord (thuis). Maar zo ver kijkt Ron Jans nog niet. Hij kiest voor een een van 'wedstrijd tot wedstrijd benadering'.

Daarom wordt de week door FC Twente opgedeeld in stukjes. Te beginnen met FC Utrecht-thuis aanstaande zondag, één van de ploegen die maar een paar punten minder heeft dan de Tukkers.

Stugge ploeg

Jans ziet dat de Domstedelingen samen met Sparta maar vlak achter zijn ploeg staan. Maar eigenlijk wil de oefenmeester helemaal niet naar onderen kijken, maar naar boven. En dan is er maar één credo: winnen. Makkelijk wordt dat niet, verwacht hij. Hij ziet Utrecht als een hele stugge tegenstander.

Geen Brama en Sadilek

In die wedstrijd kan Jans geen beroep doen op middenvelders Wout Brama en Michal Sadilek. Met Brama, die in oktober aan zijn enkel geopereerd werd, worden geen risico's genomen. "Vorige week had hij even een 'momentje', zegt Jans daarover. "Gelukkig valt dat mee. Er is een scan geweest en dat ziet er goed uit."

Sadilek heeft lichte liesklachten, maar dat ziet er verder goed uit. Ook met hem worden geen risico's genomen.

Nieuwe grasmat

Het duel van zondagmiddag wordt gespeeld op een nieuwe grasmat. Het veld in De Grolsch Veste is deze week vervangen. De afgelopen twee thuiswedstrijden tegen Emmen en Telstar, in een periode met hevige regenval, hadden het gras te veel beschadigd.

Om al even aan de nieuwe ondergrond te wennen, hoopt Jans een dag voor de wedstrijd met zijn ploeg een training in het stadion af te kunnen werken. "Volgens mij is het wel goed om even proef te draaien. Als het weer meewerkt, en dat lijkt erop, dan kunnen we zaterdagmorgen misschien in de Grolsch Veste trainen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.