Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente wil tegen Vitesse ook eens een uitwedstrijd overtuigend winnen

Nu FC Twente weer een uitwedstrijd te wachten staat, komt ook het verschil tussen de prestaties in eigen huis en die op vreemde bodem weer ter sprake. Van het totale puntenaantal van 34 werden er 24 in de eigen Grolsch Veste behaald, tegenover 10 buitenshuis. Ron Jans ziet die ongelijke verdeling ook, maar wil het ook niet groter maken dan het is. "Wij hebben geen uitcomplex, dat weet ik zeker."

Het is niet de eerste keer dat hij ernaar gevraagd wordt. Sterker nog: het is iedere week een terugkerend thema. En om steeds in herhaling te moeten vallen, is soms vervelend. Of zoals Jans zelf zegt: "om een beetje kriegelig van te worden."

Op zoek

Maar ook hij erkent dat het dit seizoen nog niet gelukt is om een uitwedstrijd net zo overtuigend te winnen zoals dat in thuiswedstrijden al wel lukte. "Maar daar zijn we naar op zoek. Het zou mooi zijn als dat morgen zou beginnen."

Sadilek bij selectie

Tegen Vitesse kan Jans weer beschikken over Michal Sadilek. De middenvelder keert terug van een liesblessure. Hij wordt voorzichtig gebracht. met het oog op overbelasting zal de Tsjech geen volledige wedstrijd spelen.

Wout Brama is er woensdagavond nog niet bij, met hem wordt nog voorzichtig aangedaan. De wedstrijd tegen Vitesse begint om 18.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.