Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose jeugdagente Lotte Asma: 'Ik doe alles om de kloof tussen politie en jongeren te verkleinen'

20230126 struggles
Lotte Asma tijdens de opnames van aflevering 11 van de podcast Struggles.
Beeld: 1Twente

De 1Twente-podcast 'Struggles’ is al een week terug van zijn winterstop. De aflevering van afgelopen week ging over werk en de bijhorende 'struggles'. Deze week ontvangen Roos en Olivier weer een gast, namelijk de Hengelose jeugdagente Lotte Asma.

Afstand

Lotte Asma is al jaren werkzaam als jeugdagente. Ze vindt het erg belangrijk om de afstand tussen jeugd en politie te verkleinen. “Het is momenteel een groot probleem, die afstand. Ik doe alles om de kloof te verkleinen", vertelt ze. "Daarom ben ik ook met TikTok begonnen. In de coronatijd zocht ik een manier om in contact met jongeren te komen. TikTok gaf mij die mogelijkheid. Ik maak het soort video's dat ik zelf wil maken, het is geen politie-propaganda. Ik doe bijvoorbeeld dansjes en lipsyncs. Het werkt enorm goed. Het is belangrijk dat jongeren naar ons toe durven te stappen en dat gaat een stuk makkelijker als ze mij herkennen als Lotte van TikTok.”

Gasten

Roos is blij dat mensen als Lotte Asma te gast willen zijn in de podcast: “We praten in onze podcast altijd vanuit onze eigen ervaringen, onze eigen ‘struggles’. De aflevering over school is daar een goed voorbeeld van. Maar we willen soms ook inzoomen op zaken waarover wij minder weten. Daarom vormen gasten een mooie toevoeging op ons programma."

De eerste was Annette Mijnheer, bekend van Pubersvragen. Gast twee was drag queen Red Diamond uit Enschede. En deze week mogen Roos en Olivier dus Lotte Asma verwelkomen.

icon_main_info_white_glyph

Struggles, de podcast

De podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Podcast. Iedere vrijdagmiddag komt er om 16.00 uur een nieuwe aflevering uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.