Luister
Kijk
Zoek

Deadline day: Everink en Van Leeuwen weg bij FC Twente

20230130 Luca Everink Thijs van Leeuwen Combi Fotos Emiel Muijderman Bewerking 1 Twente
Luca Everink en Thijs van Leeuwen
Beeld: Foto's Emiel Muijderman / bewerking 1Twente

Thijs van Leeuwen en Luca Everink vertrekken bij FC Twente. Van Leeuwen gaat naar Top Oss en het contract van Luca Everink is ontbonden. Beide spelers kwamen niet meer in de plannen voor in Enschede.

Van Leeuwen heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij Top Oss, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij komt uit de jeugdopleiding van FC Twente en maakte in 2020 zijn debuut in het eerste elftal. Tot een echte doorbaak kwam het nooit. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Almere City.

'Zoveel mogelijk spelen'

Op de site van zijn nieuwe werkgever spreekt Van Leeuwen de hoop uit weer aan het spelen te komen. “Ik heb wat blessures gehad en het is even geleden dat ik 90 minuten heb gemaakt. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen, of het nu als linksbuiten, rechtsbuiten of op nummer 10 is. Dat wil ik niet van een half jaartje af laten hangen."

Luca Everink

Met Luca Everink is FC Twente tot wederzijdse instemming gekomen over het ontbinden van zijn contract. Daardoor kan de verdediger ook buiten de transferperiode nog naar een andere club.

Everink kwam op jonge leeftijd naar de Voetbalacademie en sloot in 2020 aan bij de eerste selectie van FC Twente. Hij kwam de afgelopen jaren zeven keer in actie voor FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).