Luister
Kijk
Zoek

FC Twente houdt Zerrouki in Enschede: "Gaat op laatste dag niet meer om het geld"

Ramiz Zerrouki 2021 2022 Emiel Muijderman
Beeld: Emiel Muijderman

Ramiz Zerrouki blijft bij FC Twente. Nu echt. Nadat Jan Streuer al twee keer nee had verkocht aan Feyenoord in de afgelopen weken, waagden de Rotterdammers vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt opnieuw een poging voor de middenvelder. En dit keer werd er wel een flink bedrag geboden.

"Het was een serieus bod", laat technisch directeur Jan Streuer weten aan RTV Oost. Maar ook nu hield hij de poot stijf: "Het gaat om zo'n laatste dag niet om geld, maar ook om onze geloofwaardigheid en om onze ambities."

Langdurige interesse

Feyenoord-trainer Arne Slot is al langere tijd zeer gecharmeerd van Zerrouki en wil de middenvelder graag aan zijn selectie toevoegen. Afgelopen zomer kwam de eerste interesse uit Rotterdam.

FC Twente-trainer Ron Jans gaf pas geleden nog aan dat er toen viel te praten over een overgang, maar Feyenoord kwam niet met de gevraagde vraagprijs op tafel.

In de afgelopen weken, toen de transfermarkt weer open ging, klopten de Rotterdammers opnieuw in Enschede aan. Streuer hield vanaf het begin voet bij stuk en gaf aan dat er niet te praten valt over een winterse transfer. Bovendien kwam ook nu het gewenste bedrag niet op tafel.

'Slechte timing'

Tot nu dus. Maar FC Twente wil zo vlak voor de transferdeadline niet meer verkopen. Streuer hekelt de timing van Feyenoord. "Het makkelijkste was van de zomer geweest of het begin van de winter. Wij kunnen nu niets meer en ze brengen Zerrouki het hoofd op hol."

"Het is nu voor de derde keer dat die speler met een teleurstelling heeft te maken. Bovendien willen wij ook gewoon presteren. Wat denk je hoe dat overkomt bij de rest van de groep, de achterban en de rest van de club."

“Wij kunnen nu niets meer en ze brengen Zerrouki het hoofd op hol.”

Joshua Brenet

Ook een andere sterkhouder blijft. Joshua Brenet zou in de belangstelling staan van het Engelse Fulham, maar Streuer liet eerder vandaag al aan RTV Oost weten dat die club zich niet heeft gemeld bij FC Twente.

Dit artikel is een samenwerking tussen 1Twente en RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).