Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoge koninklijke onderscheiding voor vertrekkend ROC-bestuurder John van der Vegt

230202 Burgemeester Nauta John van der Vegt FOTO ROC
Burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente speldt John van der Vegt de versierselen op behorende bij het Officierschap in de Orde van Oranje–Nassau.
Beeld: ROC van Twente

Bij zijn afscheid als bestuursvoorzitter van ROC van Twente is John van der Vegt (63) donderdagmiddag koninklijk onderscheiden. Burgemeesters Sander Schelberg (Hengelo) en Ellen Nauta (Hof van Twente) speldden hem in De Gieterij in Hengelo de versierselen op behorende bij het Officierschap in de Orde van Oranje–Nassau.

Absolute verrassing

Voor John van der Vegt kwam de benoeming als een absolute verrassing: “Hier had ik niet op gerekend”, vertrouwde hij de aanwezigen in alle eerlijkheid toe. Van der Vegt was tot 1 februari voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente.

John van der Vegt is in de tien jaar van zijn voorzitterschap nauw betrokken geweest bij meerdere samenwerkingen tussen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstanties, vaak met landelijke uitstraling. Vanaf de start van de Twente Board heeft hij daarin een grote rol vervuld. Landelijk heeft hij ROC van Twente op de kaart gezet door drie keer als ‘Beste grote ROC’ genoemd te worden in de Studiekeuzegids, maar ook door zijn bestuurdersrol in de MBO Raad. Tevens was hij afgevaardigd in het bestuur van WorldSkills Netherlands waarmee hij het belang van het opleiden in vakmanschap onderstreepte.

230201 Fridse Mobach FOTO ROC
Lees ook
Fridse Mobach vervangt John van der Vegt als bestuurder bij ROC van Twente

Scoren in de Wijk

Volgens de mensen die hem hebben voorgedragen voor deze onderscheiding is Van der Vegt 'bovenal een boegbeeld voor het mbo in Twente, met een groot hart voor de student en de medewerkers'. Ook buiten het onderwijs om heeft hij als bestuurder belangrijke bijdragen geleverd aan bijvoorbeeld het project FC Twente Scoren in de Wijk.

Van der Vegt bekleedde zijn functie als voorzitter van het College van Bestuurd tien jaar lang. Trudy Vos schuift nu door van 'gewoon bestuurslid' naar voorzitter. Haar plek wordt overgenomen door Fridse Mobach. Van der Vegt wordt vanaf 1 april de nieuwe voorzitter van WTC Twente. Hij neemt daar het stokje over van Henk Ligtenberg.

Eind 2022 was John van der Vegt een uur lang te gast in 1Twente Het Jaar:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.