Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het spande erom, maar BAM! Festival Hengelo ook dit jaar weer tweedaags

230203 BAM Festival Fotoalbum 2022 Wim van der Geest
Op zaterdag 20 mei wordt het reguliere festival gehouden. De line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.
Beeld: Wim van der Geest

Het BAM! Festival is voor het tweede jaar op rij tweedaags, met op de vrijdagvond een paar tributebands en op de zaterdag het festival zoals we dat al vijftien jaar kennen. Het avondje met drie tributebands was vorig jaar bij de aftrap direct een succes met 5.000 bezoekers.

Spannend

Voorzitter van het BAM! Festival, Thijmen de Groot, zegt dat het er nog wel om spande of er ook dit jaar een tributeavond zou komen: "Het festival moet haar inkomsten volledig halen uit sponsoring, subsidies, drankomzet en vrije giften. De entree is namelijk gratis. Het blijft daarom spannend of er beide dagen voldoende bezoekers komen om uit de kosten te geraken. Vanwege het grote succes van 2022 en het enthousiasme van het publiek en de vele vrijwilligers die het festival organiseren, durven we het ook nu toch weer aan om dat risico te nemen. Elk jaar bekijken we opnieuw of het haalbaar is”, aldus Thijmen de Groot.

“Elk jaar bekijken we opnieuw of het haalbaar is””

Doe Maar en Joe Cocker

Onder de noemer BAM! Tribute Trip staan er op vrijdag 19 mei aanstaande twee aansprekende namen op het podium in het Hengelose Prins Bernhard Plantsoen. De Winterswijkse band Smoorverliefd brengt een eerbetoon aan Doe Maar en de Dutch Joe Cocker Tribute laat horen dat ook anderen prima 'Unchain my heart' en 'You are so beautiful' kunnen vertolken. DJ Arris vult de gaatjes die avond.

Op zaterdag 20 mei wordt het reguliere festival gehouden. De line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

icon_main_info_white_glyph

Programma voor de jeugd

De eerste editie van het BAM! Festival werd in 2008 gehouden. Met een grote passie voor kunst, cultuur en muziek zet een grote groep vrijwilligers zich al jaren in om een festival te organiseren dat jaarlijks ongeveer 17.000 bezoekers trekt. Naast muziek is er ook een uitgebreid theaterprogramma en een speciaal programma voor kinderen. Voor beide dagen is de entree gratis.

230203 BAM Festival Aleks Fotografie 2
Het is vaak gezellig tot in de kleine uurtjes
Beeld: Wim van der Geest
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.