Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie vraagtekens bij FC Twente voor bekerkraker tegen Ajax

Ron Jans weet nog niet of hij donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Ajax een beroep kan doen op Michal Sadilek en Mees Hilgers. Ook achter de naam van Julio Pleguezuelo staat nog een vraagteken. Op de wedstrijddag zelf wordt pas een beslissing genomen over het wel of niet meespelen van het trio.

En dat is lastig, vindt Jans. "We weten donderdag pas of ze inzetbar zijn en daar hou je eigenlijk niet van. Het kan zijn dat ze er alle drie bij zijn, maar het kan ook zo maar zijn van niet."

Geblesseerd uitgevallen

Mees Hilgers en Michal Sadilek vielen afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen Groningen allebei geblesseerd uit. Julio Pleguezuelo was er in Groningen al niet bij. Wat de reden is voor zijn afwezigheid, laat de trainer in het midden. Wout Brama is nog herstellende van een blessure en zit tegen de Amsterdammers ook niet bij de selectie.

Trainerswissel

FC Twente treft Ajax in de achtste finale van het bekertoernooi. Het wordt de tweede ontmoeting in korte tijd. Vier weken geleden speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in de competitie, al is er sindsdien het nodige veranderd. Zo staat er bij Ajax inmiddels een andere trainer voor de groep.

Na tegenvallende resultaten werd Alfred Schreuder ontslagen en is Johnny Heitinga doorgeschoven vanuit Jong Ajax. Onder zijn leiding wisten de Amsterdammers de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie te winnen.Jans beseft dat zo'n verandering voor frisse lucht kan zorgen. "Ze gaan met een ander gevoel de wedstrijd in dan een paar weken geleden. En dat is een beter gevoel."

De opdracht voor zijn eigen ploeg is duidelijk: "Wij moeten laten zien dat nog niet alles bij Ajax is opgelost. Thuis zijn we ijzersterk en dat moeten we donderdag ook weer laten zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.