Luister
Kijk
Zoek

Ron Jans noemt zijn keuze om te vertrekken een 'dapper besluit'

Terwijl het in de catacomben over de 3-0 overwinning op Volendam ging, kwamen Jan Streuer en Ron Jans zondagmiddag met ander nieuws. Beide heren houden het na dit seizoen voor gezien bij FC Twente. Voor de camera van RTV Oost licht de hoofdtrainer zijn besluit toe.

"We hebben in drie jaar tijd een ongelofelijke vooruitgang geboekt als club. Er staat een elftal en de manier waarop we voetballen is prima. De jeugd heeft weer mee mogen kijken, de manier van voetballen heeft zich heel positief ontwikkeld en als dat gebeurt dan wordt het makkelijker om het stadion te vullen, om sponsoren binnen te halen en het gevoel weer bij FC Twente te krijgen. Met zo'n erfenis wil ik vertrekken en niet op een moment dat het iets minder zal gaan.

Door de voordeur

De oefenmeester behaalde eerder ook bij PEC Zwolle grote successen, maar in zijn vierde en laatste seizoen als hoofdtrainer streden de Blauwvingers lange tijd om degradatie. Volgens de trainer van FC Twente is de keuze om te stoppen niet genomen uit angst voor zo'n zelfde vierde seizoen. "Ik vind het een geweldig dapper besluit van mijzelf, want ik ruil op dit moment FC Twente echt niet in voor een andere club. Ik heb wel zin in wat rust en vrije tijd. Maar als je ziet wat we hier hebben neergezet dan wil je ook door de voordeur naar buiten", vertelt Jans, die echt positief terugkijkt.

"Ik hoop echt dat als je later terugkijkt op de geschiedenis van FC Twente dat er heel positief wordt teruggekeken op deze jaren. Ik denk dat er heel veel positieve dingen zijn en daar was ik een onderdeel van. Dat is fantastisch."

“Als je ziet wat we hier hebben neergezet, dan wil je ook door de voordeur naar buiten”

Behoefte aan rust

Wat de toekomst gaat brengen, weet Jans nog niet. "Daar geniet ik ook wel van. Ik heb wel behoefte aan even wat rust. Ik zou het wel lekker vinden om een paar maanden rust te hebben, want je wordt in de voetballerij wel geleefd. Ik vind het wel eens lekker om een keer te zeggen: 'ik kom vandaag even niet'.

Toch gaat hij de wedstrijden wel missen, vooral de thuiswedstrijden. "Maar dat moet je toch een keer gaan beslissen. Daarom vind ik dit besluit zo dapper. Maar je krijgt er ook een heleboel positiefs voor terug. Ik heb me in al die jaren altijd wel een beetje schuldig gevoeld dat je niet altijd de tijd hebt voor familie en vrienden die je zou moeten hebben."

Dit artikel is een samenwerking tussen 1Twente en RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).