Verkeer
Weer
Zoek

Chantal Toren volgt Daniëlle Alink op als raadslid PvdA Hengelo

230214 chantal toren pvda hengelo PR
Chantal Toren zal op woensdag 15 februari worden beëdigd als lid van de gemeenteraad.
Beeld: PvdA Hengelo

Chantal Toren (46) volgt Daniëlle Alink op als raadslid voor de PvdA Hengelo. Alink neemt afscheid van de raad vanwege haar verhuizing naar Hardenberg. Alink, die sinds 2017 betrokken was bij de lokale tak van de PvdA, zat sinds de verkiezingen als raadslid in de fractie. De fractie waarvan Chantal Toren sinds dat moment deel uitmaakte als fractievertegenwoordige.

Sociaal domein

Als raadslid gaat Toren zich bezighouden met de portefeuilles sociaal domein, armoedebeleid, integratie, kunst, cultuur en de wijkgerichte aanpak. Toren zal woensdag 15 februari worden beëdigd als lid van de gemeenteraad.

In het dagelijks leven is Toren nu bijna drie jaar bureauhoofd bij het Fonds Bijzondere Noden (FBN) in Enschede. Het FBN verstrekt financiële noodhulp wanneer er sprake is van 'schrijnende omstandigheden en mensen nergens anders terecht kunnen'. Toren daarover: “Armoedebestrijding, participatie en het zorgen voor perspectief in moeilijke situaties zijn zaken die me nauw aan het hart gaan. Zowel uit eigen ervaringen maar ook vanuit mijn betrokkenheid als klantmanager en trajectbegeleider bij verschillende gemeentes.”

“Ik wil graag meehelpen om onze stad een fijne woonplek te laten zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of inkomen.”

Moeder

Toren is geboren in Enschede, maar al weer bijna 18 jaar inwoner van Hengelo: "Samen met mijn man en twee kinderen woon ik vlakbij het centrum. Ik wil graag meehelpen om onze stad een fijne woonplek te laten zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of inkomen."

Fractievoorzitter Vincent ten Voorde heeft zin in de samenwerking met Toren: “Met Chantal hebben we een enthousiast en betrokken nieuw raadslid in onze fractie. Met haar kennis van het sociaal domein zal ze een goede aanvulling in de raad zijn.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.