Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deze basisschool in Enschede heeft nu een minibos op het schoolplein

20230214 minibos tiny forest stadsveld tomatenstraat cbs de koning volkerwessels 2023 02 14 142120 owkk
Leerlingen van CBS De Koning plantten dinsdagochtend samen met wethouder Jurgen van Houdt en Dick Nijkamp (directeur van VolkerWessels-onderneming Goossen te Pas) de eerste bomen van hun eigen tiny forest.
Beeld: VolkerWessels

Een tiny forest, ofwel een stukje inheems bos ter grootte van een tennisbaan. In de wijk Stadsveld in Enschede is het sinds dinsdag werkelijkheid geworden. Leerlingen van basisschool CBS De Koning hebben de eerste bomen geplant van het miniatuurbos op hun eigen schoolplein.

Het tiny forest moet een soort buitenlokaal worden van de basisschool aan de Tomatenstraat. Kinderen mogen het bos verzorgen en leren er straks over de natuur, vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren.

Tweede miniatuurbos

Het aanplanten van minibossen (het liefst in elke woonbuurt) is een initiatief van IVN Natuureducatie. De organisatie wil zo de kloof tussen mens en natuur verkleinen. Het bosje op het schoolplein van CBS De Koning is een van de zeven soortgelijke initiatieven in Nederland die door het bedrijf VolkerWessels wordt gefinancierd.

De bedoeling is dat er binnenkort nog een tweede tiny forest in Enschede wordt aangeplant. Deze is voorzien op het schoolplein van Obs De Esmarke aan de Esmarkelaan en wordt mogelijk gemaakt door Waterschap Vechtstromen, WAVIN en Stichting reLeaf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.