Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Twente voor Twente start vrijdag met bijzondere veiling

209413 fctwente 78

De actie Twente voor Twente zet vrijdag de volgende stap in hun actie om geld in te zamelen voor FC Twente. Dan start zij de tweede veiling, met een aantal opvallende items.

Zo worden er twee 43-jaar oude aquareltekeningen geveild van befaamd sporttekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn. Op de tekeningen staat FC Twente-clubicoon Epy Drost. Bruynesteyn tekende ze live in de uitzending bij Studio Sport, omdat toen net bekend was dat Drost was opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Bekijk ze hieronder.

Ook wordt er een vlag geveild uit 1975. Toen speelde FC Twente de finale van de Uefa cup tegen Duitse voetbalploeg Borussia Mönchengladbach. Op de vlag staan handtekeningen van alle spelers van beide teams. Verder worden er nog een aantal voetbalshirt s geveild van voormalig en huidige Twente-spelers, een KNVB bekerwinnaars badjas van Marc Janko en een aanvoerdersband die gedragen is door FC Twente-icoon Blaise N Kufo.

De voltallige opbrengst van alle geveilde items gaat naar FC Twente. De oorspronkelijke eigenaren van de afgedragen items houden er zelf niets aan over.

TV Enschede FM sprak met Frans Van Buren, initiatiefnemer van Twente voor Twente. Beluister dat interview hierboven.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.