Hengelo

Kom alles te weten over vergroenen, isoleren en minder verbruiken op Duurzaamheidsmarkt Hengelo

Hoe raken we minder afhankelijk van gas? Hoe schroeven ons stroomgebruik terug? Hoe isoleer ik m'n huis zo goed mogelijk? Op dat soort vragen krijgen mensen antwoord die op zaterdag 8 oktober de Duurzaamheidsmarkt op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo bezoeken.

254942 energie 1
De wooncoaches van Hengelo Energie zijn bijvoorbeeld aanwezig om advies te geven over isoleren en besparen, maar ook over de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen. © 1Twente

Warmtepomp

Belangstellenden kunnen er bij verschillende kraampjes terecht voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De wooncoaches van Hengelo Energie zijn bijvoorbeeld aanwezig om advies te geven over isoleren en besparen, maar ook over de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen. De markt is gratis toegankelijk.

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

De markt is zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. Op www.hengelo.nl/duurzaamheidsmarkt staat meer informatie en is binnenkort het definitieve programma en de opstelling van de markt te bekijken.

Vergroenen

Naast advies over isoleren, besparen en zelf energie opwekken is vergroenen ook een belangrijk thema van de markt. Experts vertellen hoe mensen hun tuin groener kunnen maken en hoe ze relatief eenvoudig water kunnen opvangen en vasthouden voor droge periodes.

Repair café

Wat is er nog meer te zien en te doen? Een korte opsomming: belangstellenden kunnen hun CO2-footprint laten berekenen, er is vegan eten en een vintage markt, op een 'smoothiefiets' kunnen bezoekers al fietsend gratis hun smoothie bij elkaar persen, in het tijdelijk hier geïnstalleerde repair café krijgen kapotte spullen een tweede leven en voor kinderen is er een waterspeeltuintje van waterschap Vechtstromen.

Stadhuistoren

Tenslotte kunnen bezoekers, om al deze info even te verwerken, de stadhuistoren beklimmen. Een gids zal boven aangekomen vertellen wat de duurzame plannen van de gemeente zijn en de klimgeiten daar ook letterlijk op kunnen wijzen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.