Luister
Kijk
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

COA komt Enschede mogelijk tegemoet in gemaakte kosten

222990 210141 201152 200124 727934

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil de gemeente Enschede mogelijk tegemoetkomen in de kosten die gemaakt zijn voor de bouw van het asielzoekerscentrum Eschmarkerveld. Dat schrijft de organisatie in de brief van afgelopen vrijdag, waarin het COA kenbaar maakte dat de komst van het azc niet meer nodig is.Bekijk de reactie van verantwoordelijk wethouder Jurgen van Houdt:

Onlangs maakte de gemeente bekend dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff een rekening tegemoet kan zien als het azc Eschmarkerveld wordt geschrapt. De gemeente maakte immers veel voorbereidende kosten, zoals grondsanering, de organisatie van inspraakavonden en politie-inzet. Die gedachte blijft gehandhaafd. Het gaat om een bedrag van meerdere tonnen .

Huurovereenkomst
Of de gemeente het COA ook houdt aan de afspraak uit de huurovereenkomst dat er hoe dan ook zeven jaar huur (350 mille) moet worden betaald, dat is nog niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).