Twente
Almelo

Twentse TikTok-ster Lola Pani krijgt inzicht in geheimen van Instagram (en Facebook) als 'Creator of Tomorrow'

De best bewaarde geheimen van het internet zullen voor haar onthuld worden. Tiktok-ster Lola Pani uit Almelo is door Meta, het bedrijf achter zowel Facebook als Instagram, uitgeroepen tot ‘creator of tomorrow’. Ze is één van de slechts tien contentmakers uit Nederland die komend jaar extra aandacht en ondersteuning krijgen vanuit de techgigant. En dat terwijl het project in maar zestien landen ter wereld is uitgerold.

Pani vindt het "nog steeds heel bizar". Ze is een van tien social-media talenten uit Nederland die speciale ondersteuning van de techgigant Meta gaat krijgen. "Om ons groter te maken op de platforms gaat Meta toffe evenementen voor ons organiseren. En we krijgen inzicht in het algoritme van Facebook en Instagram."

Dat laatste is voor veel gebruikers van de platforms vaak een groot raadsel. Pani geeft al een voorbeeld: "Er gaan veel fabels over op welk tijdstip je berichten moet publiceren om veel mensen te bereiken. Ik hoorde dat dat een mythe is. Het maakt niet zoveel uit wanneer je iets plaatst, als het maar is op het tijdstip dat mensen wakker zijn. Bovendien blijven berichten zo'n drie dagen rondzingen, dus mensen zien het ook op andere tijdstippen."

Van TikTok tot Instagram

Pani staat bekend om haar activiteiten op TikTok. Ze wordt door meer dan 300.000 mensen gevolgd. Met Facebook doet zij niet echt veel, maar op Instagram deelt ze ook kleine filmpjes, die op grappige manier de thema’s bodypositivity en zelfacceptatie behandelen. Momenteel bereikt ze meer dan 25.000 volgers op Instagram, maar het programma van Meta zal haar nu helpen ook op diens platforms verder te groeien.

Lola goes global?

Betekent dit nu wel dat Lola Pani wereldwijd mensen gaat bereiken? "Ik wil de focus nog op Nederland blijven leggen, omdat ik in het Nederlands grappiger ben dat in het Engels. En ik vind het ook heel gaaf als ik een groot deel van ons land kan bereiken." Toch is ze blij om contacten te hebben in het buitenland. "Er zijn plannen om de creators uit de andere landen te ontmoeten om kennis met elkaar te delen."

Overigens komt ze ook nu al over de grens. Als we haar spreken zit Pani bijvoorbeeld in Hamburg, op uitnodiging van spellenreus Nintendo. "Ze brengen vandaag een nieuw spel uit en vroegen me of ik hierheen wilde komen om dat te promoten." Het gaat de Almelose dus al voor de wind. En nu komt daar nog een jaar vol ontravelde geheimen bij.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.