Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Loopwonder Mathias Kjølø ziet verwachtingen nu al overtroffen worden

Door blessures op het middenveld maakte Mathias Kjølø de afgelopen twee wedstrijden deel uit van de basisploeg van FC Twente. De Noor speelde zeer verdienstelijk tegen zowel Excelsior als zijn oude club PSV. De middenvelder, door Jans al eens loopwonder genoemd, is zelf ook tevreden over zijn optredens. En hij is vooral erg content met het aantal speelminuten dat hij nu, aan het begin van het seizoen, al achter zijn naam heeft staan.

Vooral de wedstrijd tegen PSV was een speciale. Het is de club van waar Kjølø deze zomer de overstap naar FC Twente maakte. Het is ook de club waar hij op 16-jarige leeftijd voor naar Nederland kwam.

Eigen ding doen

Die speciale connectie zorgde niet voor extra spanning bij de Noor. "De wedstrijd tegen PSV was heel bijzonder, omdat ik er vijf jaar heb gespeeld. Dan kun je het gevoel hebben dat je meer moet lopen en meer moet doen, maar dat voelde ik eigenlijk niet. Ik voelde me heel rustig en wist dat ik gewoon mijn eigen ding moest doen. Als ik dat doe, gaat het goed.

Boven verwachting

Het was de tweede wedstrijd op rij dat hij in de basis mocht starten. En door de blessure van Sadilek is de kans groot dat hij de komende wedstrijden vaker zijn opwachting mag gaan maken. Het is, zo vroeg in het seizoen, al meer dan waar hij op voorhand op had gerekend. "Mijn eerste doel was om ergens het eerste elftal te halen. FC Twente leek me een goede club om mooie stappen te maken en me te ontwikkelen."

Daarbij rekende hij, ook gezien de concurrentie, niet meteen op een basisplaats. "Zerrouki, Sadilek en Brama zijn goede middenvelders. Mijn doelstelling was om het eerste seizoen zo veel mogelijk minuten te maken en dan verder te kijken. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik nu al zoveel minuten zou hebben gemaakt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.