Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Brownies & Downies wil ook in Enschede vestiging

227534 brownies
Brownies & Downies wil ook in Enschede vestiging
Beeld: stock

Enschede krijgt vrijwel zeker een Brownies & Downies,een franchiseketen van lunchrooms waar jongeren met een beperking werken.

De intentie is er om in Enschede de eerste Brownies & Downies van Twente te openen. "Die vestiging komt er gewoon , stellen Carmen Kuipers en Nick Schepers uit Emmen, franchisegevers voor Brownies & Downies voor Drenthe en Overijssel.

Het zou de eerste horecagelegenheid in onze binnenstad zijn waar mensen met een beperking kunnen werken in het kader van dagbesteding, sinds restaurant De Huifkar aan de Walstraat zijn deuren sloot. Ook De Roomblik in Roombeek is al gesloten. Er is alleen nog theeschenkerij Wattez in het Van Heekpark, een initiatief van Aveleijn dat slechts op beperkte tijden is geopend.

Brownies & Downies timmert flink aan de weg en groeide in nog geen zes jaar tijd naar 42 vestigingen, hoofdzakelijk in Brabant, Gelderland, Limburg, Zuid-Holland en Drenthe. Overijssel is nog een witte vlek, maar in Zwolle wordt binnenkort het eerste filiaal geopend. Brownies & Downies is een commercieel horecabedrijf, dat ingegeven door idealisme werkt met mensen met een beperking. Voor de medewerkers met een beperking wordt geen subsidie verleend, zij werken in deze vorm van dagbesteding met behoud van uitkering. De lunchrooms zijn volledig afhankelijk van hun omzet.

Bij franchisegevers Carmen Kuipers en Nick Schepers hebben zich al geschikte kandidaten gemeld die franchisenemer in Enschede willen worden. De gemeente juicht de komst van de bijzondere horecaformule toe. "Een Brownies & Downies zou een mooie invulling in onze binnenstad zijn , vindt Bernadette ter Huurne, projectmanager voor het centrum." Het grootste probleem is het vinden van een locatie. Een van de panden die is bezichtigd, is aan de Korte Haaksbergerstraat waar Pico Mode zat. "Geschikt en betaalbaar, maar niet pal in het centrum , aldus Schepers. Aan de Langestraat heeft hij de voormalige zaak van Byblos bekeken. "Een toplocatie. Maar voor ons hoog aan de prijs." Hij blijft zoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.