Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Doorgaande route in binnenstad Enschede maand lang dicht: stadscampus wordt uitgebreid

Streetview De Ruyterlaan
De kruising van de Parkweg en de Ruyterlaan
Beeld: Google Street View

Al een tijd is de gemeente Enschede bezig met het vergroenen en aantrekkelijker maken van de Kop van de Boulevard. Vanaf maandag 5 september komt er een nieuw hoofdstuk in dit project. Dan start de gemeente met wegwerkzaamheden aan de De Ruyterlaan, vanaf de Parkweg tot en met de kruising met de MH Tromplaan. Deze werkzaamheden moeten rond begin november klaar zijn.

Na de nieuwe inrichting van de het gebied Haaksbergerstraat/Ripperdastraat en de vernieuwde kruisingen Haaksbergerstraat/Zuiderval en HaaksbergerstraatBroekheurnerweg, is het nu tijd voor de zogenaamde ‘derde fase’ van het project Kop van de Boulevard.

Stadscampus

Tijdens de werkzaamheden wordt de zogeheten stadscampus uitgebreid tot voor de hoofdingang van Saxion Hogescholen. In de praktijk betekent dit dat de kruising met de Tromplaan nieuwe klinkers krijgt en dat het gedeelte vanaf de bestaande voetgangersoversteek tot aan de Parkweg van nieuw asfalt wordt voorzien. Mocht er geen kink in de kabel komen is de straat weer open vanaf begin november. Gemotoriseerd vervoer zal dus niet kunnen passeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.