Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Trump en Clinton op tas blijkt grap van Enschedese drukkerij

228835 grafotex clinton en trump

Deze afbeelding van de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump, samengevoegd in een portret, verscheen donderdag op Facebook. Een creatieve vondst, met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur.

Afzender was zeefdrukkerij Grafotex uit Enschede, die voor het bedrukken van deze tasjes volgens de bijgeleverde tekst een opdracht uit Amerika had gekregen. Wie was die Amerikaanse opdrachtgever? Directeur Martin Hofstra van Grafotex schrikt van de vraag. Het was een soort grap , geeft hij dan toe. We hebben hiervoor helemaal geen opdracht uit Amerika.

Hofstra moest de afbeelding voor privégebruik afdrukken en vond het resultaat zó geslaagd, dat hij het prompt op Facebook zette. Ik heb er niet goed over nagedacht , vertelt hij. Ik zet maar heel weinig op Facebook. Doordat de afbeelding op social media stond was die ineens voor heel veel mensen te bewonderen. Dat was nou ook weer niet de bedoeling, zegt Hofstra achteraf. "Maar ja, van fouten door een opwelling kun je alleen maar leren. Voor mij is dit een leer." Na het telefoontje vanuit de Newsroom heeft Grafotex meteen de foto van Facebook gehaald.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.