Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Tzolis gaat tegen Bologna zijn eerste wedstrijdminuten maken voor FC Twente

Bij de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 was Christos Tzolis weliswaar in De Grolsch Veste aanwezig, maar bleef hij nog aan de kant. Tegen Bologna vrijdagavond gaat de Griek zijn eerste wedstrijdminuten voor FC Twente maken.

Vorige week vrijdag werd de komst van Tzolis wereldkundig gemaakt. De 20-jarige vleugelaanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Norwich City en kon diezelfde avond nog worden voorgesteld aan het publiek, tijdens de spelerspresentatie die na afloop van de wedstrijd tegen Schalke 04 plaatsvond op het veld.

Supporters maken indruk

Die eerste ontmoeting met de achterban maakte indruk op de aanvaller. Bij de ereronde op het veld, keert Tszolis nog even alleen terug naar Vak-P om de armen te heffen op het traditioneel gescandeerde 'hej, hej, hej'. ”Het publiek reageerde heel goed op mij. De sfeer was ongelofelijk en dat bij een oefenwedstrijd.” De aanvaller hoopt dat de omstandigheden bij de oefenwedstrijd tegen Bologna hetzelfde zijn.

Dan zal hij zijn eerste wedstrijdminuten voor FC Twente gaan maken. Hij ziet het als eerste stap naar het ingespeeld raken op zijn teamgenoten. Doordat hij pas eind vorige week aansloot, heeft hij een groot deel van de voorbereiding met zijn nieuwe team gemist.

Voorbereiding bij Norwich

Maar hij heeft niet stilgezeten, want ook Norwich City is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. “Ik heb drie of vier weken meegedaan daar en ook oefenwedstrijden gespeeld. Ik ben helemaal fit en klaar om ook hier te spelen.”

Voorin zal hij de strijd aan moeten gaan met Virgil Misidjan. Tzolis heeft inmiddels een indruk kunnen krijgen van zijn concurrentie. “We zullen zien of ik de strijd kan winnen. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren. Het is aan mij om de trainer te laten zien dat ik hier ben om te spelen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.