Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Bejaarde (74) uit Enschede ontkent opzet bij diefstal: 'Ben vergeetachtig'

246630 rechtbank 22

Hij had de politiecel nog nooit van binnen gezien. Tot 4 november vorig jaar. Als W. (74) uit Enschede die dag door de detectiepoortjes van Intratuin wil, gaat het alarm af.

W. en zijn vrouw bezoeken die vrijdag de kerstshow in het tuincentrum. De AOW'er neemt 8 batterijen en een schakelaartje mee. Als ze een drankje doen, steekt hij die spullen - die een waarde hebben van 8,78 euro - in de achterzak.

Alarm
Bij de poortjes gaat het alarm af. Hij legt de batterijen op de balie. ,,Ik had er niet meer aan gedacht. Ik word vergeetachtig, mijn moeder was dement'', zegt hij tegen de rechter.

De politie is opgetrommeld. Als ze W. opnieuw door de poortjes dirigeren, gaat weer het alarm af. Het schakelaartje zit nog in zijn kontzak. Hij moet mee naar het arrestantencentrum in Borne en wordt tot 22.00 uur verhoord en vastgehouden.

Hij houdt bij hoog en laag vol niet te willen stelen. Maar de officier van justitie en politierechter Jan Wentink achten opzet bewezen. Door de spullen in zijn achterzak te stoppen, is dit diefstal. De straf: 200 euro boete voorwaardelijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.